esmaspäev, oktoober 30, 2006

Saint-Denis


Täna hommikul väntasin Saint-Denis'sse, seda eesti keelt rääkivat prouat aitama.
Läksin sinna teadmisega, et pean mööblit kokku panema. Kohapeal selgus, et proual olid vaid kruvid, puuplaadid, saag ning puur. Pidime nendega köögimööbli meisterdama. Hakkama saime, õhtuks olidki seinal riiulid, külmiku ümber ehitatud laud, mille sisse paigutasime pliidi :) täitsa kobe tuli.
Tädi oli väga vinks vonks, rääkis mõnusa aktsendiga eesti keelt. Hiljem selgus, et ta elas ca 10 aastat tagasi Eestis ning töötas seal juristina.
Kui töö tehtud, läksin rõdule ja tegin selle pildi. See katedraal on palju võimsama ajalooga kui Jumalaemakirik. Esiteks on see vanem ja teiseks on siia maetud kõik kuningad ja kuningannad. Isegi viimane kuningas, Louis XVII, kuid siiski vist ilma peata. Eelmine aasta maeti siia ümber viimase kuning poeg Louis XVIII.


Teine kuulus Saint-Denis monument, Stade de France, asub staadioni jaoks ideaalsel kohal. Kaugus Pariisi kesklinnast linnulennult 7 km, kaks RER'i (linnalähirongi) jaama, metroo peatus, bussiühendus lääne-, põhja- ning kesk-Pariisiga, ligipääs kiirteedele A1 ning A86.




Kommentaare ei ole: