teisipäev, oktoober 31, 2006

Rose Bakery

Täna jõudis Rose Bakery'sse värskelt trükitud mahukas Rose Bekery retseptiraamat, mida kliendid saavad osta. Ostsin ühe eksemplari ka endale, et ikka paremini kursis olla, kuidas kõik koogid ja praed küpsetatud on.
Pean tunnistama, et üpris tihti olen jäänud klientide küsimustele vastates jänni. Nii palju juurikaid kui Rose Bakerys kasutatakse ei ole ma enne seal töötamist kokkugi näinud. Siiamaani ei tea mõne juurika nime. Huvitav oleks teada, kas eesti keeles neil üldse nimed olemas on? Näiteks courge butternut, chou rave, daikon, quinoa kui teate, andke teada.


Rose, omanik ja peakokk on rahvuselt Inglanna. Sündinud Lõuna-Aafrika Vabariigis, elanud ning töötanud Jaapanis, Inglismaal, Itaalias, Prantsusmaal. Muide Rose'i mingisugused esivanemad on pärit Leedust.
Rose paneb rõhku sellele, et toit oleks valmistatud nii palju kui võimalik naturaalsetest komponentidest, värske salat ning juurvili tellitakse talumeestelt Pariisi ümbrusest, enamati on söökides kasutatav salat lõigatud põllult samal hommikul.
Kuid mitte kõik ei ole pärit nii lähedalt kui võimalik. Juustud, peekon, tee, kohvi saabuvad Inglismaalt. Töö keeleks on Inglise keel. Menüügi on pooleldi inglisekeelne, näiteks: Eggs bacon tomato and mushroom 12.50€.


Kui ma esimest korda Rose Bakery'sse läksin tundus mulle, et selles kohas oleks remonti vaja, Tallinna moodsate ning peenete kohtadega ei anna võrreldagi. Tegelikult ei mõtle Rose Bakerys remondile keegi, lihtsat ja naturaalset stiili on taotletudki. Kirjutan siia Rose'i raamatust ühe lõigu: We wanted to creat a place where people felt at home, somewhere that they can came back often, where the design was timeless and the quality of food shone. We wanted a place where creativity was possible, with total harmony amongst its stuff (you need lots of smiles and kindness when the work can be hard and relentless). And above all, we wanted to creat a restaurant that ranked vegetables above meat or fish. When we opened Rose Bakery, it was a lovely surprise to find many smilar-minded people; customers who were drawn to raw salads and fresh and simple cooking.


Teen Rose Bakerys seda sama tööd, nagu see neiu siin pildil. Katan klientidele laua, võtan vastu tellimusi, ning nende lahkudes koristan. Lisaks ettekandja ametile olen vahete-vahel köögis Rose'i assistent nagu see poiss viimasel pildil.
Lisaks sellele Rose Bakery'ile on olemas ka teine Rose Bakery Londonis, kus pakutav toit peaks olema enam-vähem sama, kuit kahjuks ei ole seal veel käinud.

Kommentaare ei ole: