laupäev, oktoober 28, 2006

Eestimaast prantslastele


25. oktoobril pühendas ajaleht Metro kaks lehekülge Eestile ning 26. oktoobril oli samuti juttu Eestist. Paar nädalat tagasi oli pikk artikkel Elevandiluuranniku laevast. Mis toimub? Kas prantslased on erilised Eesti armastajad, või äkki ongi Eesti nii kuum koht?
Pildil on igastahes tüüpiline Eesti roog. Üllatuseks on see karuliha(Un plat typique : de l'ours). MIKS MINA POLE VEEL TÜÜPILIST EESTI TOITU SAANUD???? Peale sellist promot, tuleks siia ruttu Eesti restoran teha. Oleksin kohe nõus töökohta vahetama :) Prantsusmaal on 5 karu ning nendega suured probleemid, tükivad farmeritele liiga tegema, Eestis on 600, probleeme pole ollagi :) Huvitav, kui kaua suudaks "tüüpilise Eesti toiduga" Pariisi varustada?
(Muide, ühe sõbra sõber Kanadast arvas, et eestis süüakse kasse :))
Muidugi on Pariisis neid, kes ei tea Eestist midagi, kuid väga paljud teavad, et Eesti valitsus ei kasuta istungitel pabereid, vaid istuvad arvutite taga.
Tagatipuks, prantslased räägivad ka eesti keelt. Täna hommikul, veel enne seda kui olin jõudnud ärgta, helistas mulle prantsuse proua, kes sulaselges eesti keeles küsis, kas saaksin teda mõõbli kokkupanemisel aidata :) No ja mudugi olin kohe nõus.
Mõned oskavad laulda Kaelakee häält ning Inesel tundub ka lööki olevat.
Siin on viited Metro artiklitele:
Eesti, väike pärl ankurdatut põhja 25. okt
Tallinnast Pärnuni 25. okt
Eestit blogide abil avastamas 26.okt

Metro on Prantsusmaa tasuta ajaleht, võrreldav Eesti Linnalehega.


Kommentaare ei ole: